چاپ افست و کاربرد های آن
روش چاپ افست که به نام لیتوگرافی نیز شناخته می شود، از پر کاربرد ترین روش های چاپ به شمار می رود که در کارتن سازی و تولید انواع کارتن مورد استفاده قرار می گیرد. کارتن هایی که با روش افست چاپ میشوند را با نام کارتن چاپی نیز میشناسند. با توجه به کیفیت و سرعت بالای چاپ و ویژگی هایی که دارد، امکانات بسیاری را در دسترس تولید کنندگان این عرصه برای چاپ جعبه های بسته بندی قرار داده است.
خصوصیت های چاپ افست و شرایطی که برای چاپ ممکن می سازد، باعث جلب توجه هر چه بیشتر افراد به چاپ افست شده است. این دستگاه، جزو دستگاه های به روز و مدرن به حساب می آید که امکان چاپ در رنگ های مختلف را فراهم می سازد. در چاپ افست تنوع رنگ زیاد است. در ادامه مطلب با چاپ افست و کارایی های آن بیشتر آشنا خواهید شد.
چاپ افست چیست ؟
چاپ افست یکی از رایج ترین روش های چاپ به شمار می رود که به نام لیتوگرافی نیز شناخته می شود. این دستگاه به کمک غلطک هایی به نام زینک عمل چاپ را روی سطوح (با فرآیندی به خصوصی) انجام می دهد. این روش، روشی موثر برای چاپ در تعداد انبوه است.
تاریخچه
برای اولین بار شخصی به نام رابرت بارکلی که در قرن نوزدهم (سال ۱۸۷۵ میلادی) در انگلستان زندگی می کرد، دستگاه افست را اختراع و طراحی کرد. بعد از گذشت حدود ۳۰ سال، با استفاده شرکتی با نام پیتر پرس از دستگاه افست، با به کار گیری شیوه های نوآورانه تر ، این دستگاه در مسیر جدیدی قرار گرفت. در شروع از چاپ افست برای چاپ روزنامه استفاده می کردند اما با پیشرفت علم و گسترش روز افزون فناوری، امروزه از چاپ افست به طور انبوه در زمینه های گوناگون استفاده می شود.
کاربرد های چاپ افست
دستگاه افست برای چاپ محصولات مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. این روش دیگر محدود به موارد خاصی نیست امکان چاپ روی انواع سطوح کاغذی را با بالاترین کیفیت و رنگ بندی به ما می دهد.
به چند مورد از پرکاربرد ترین آن ها اشاره خواهیم کرد :
- چاپ کاتالوگ
- ست اداری
- روزنامه و مجله
- نشریات و کتاب ها
- انواع بسته بندی های کاغذی (کارتنی و مقوایی)
- کارت ویزیت
از محصولات قابل توجه و پر طرفداری که با کمک چاپ افست تولید می شود، کارتن های لمینی است که دارای ظاهری زیبا و جذاب هستند. همچنین امکان چاپ انواع طرح ها و بصورت فول رنگی روی آن ها وجود دارد.
دستگاه چاپ افست
دستگاه چاپ افست از تعدادی ستون رنگی درست شده است. این ستون ها به واسطه آنکه هر ستون نشانگر یک رنگ به خصوص است، به این اسم شناخته می شوند. تعداد ستون های رنگی به طور معمول ۴ عدد (CMYK) است. اما امکان دارد در شرایطی دستگاه افست تا ۱۶ عدد ستون داشته باشد. دستگاه چاپ افست با توجه به سایز چاپی و تعداد ستون های رنگی دارای انواع متفاوتی است. این دستگاه ها در میزان حداکثر سایز و ابعاد قابل چاپ از یکدیگر متمایز می شوند و صرفا تفاوتی چندانی ندارند.
نحوه کار کرد دستگاه افست
شاید برای شما جالب باشد که بدانید این دستگاه چگونه کار می کند. چاپ به وسیله دستگاه چاپ افست از پیچیدگی زیادی برخوردار نیست اما باید دقت لازم صورت بگیرد تا نتیجه مطلوب حاصل شود. این دستگاه نیز مانند هر دستگاه دیگر نیازمند مراحلی است که بایستی به ترتیب صورت بگیرند تا عمل چاپ به درستی و با بهترین کیفیت انجام شود.
اجزای دستگاه چاپ افست
دستگاه افست از قسمت ها و غلطک های مختلفی تشکیل شده است که هر یک وظیفه ای مشخص را در عمل چاپ بر عهده دارند.
- سیلندر نورد : به طور کلی به مجموغه غلطک هایی که عمل چاپ را انجام می دهند، سیلندر نورد می گویند.
- غلطک آب : غلطک زینک را تمیز می کند.
- غلطک رنگ : برای ایجاد رنگ در طرح و تنظیم میزان رنگ دهی مورد استفاده قرار می گیرد.
- غلطک لاستیکی : این غلطک طرح را روی کاغذ چاپ می کند.
- غلطک زینک : تبدیل تصویر دیجیتال به طرح فیزیکی قابل چاپ را انجام می دهد. در ادامه بیشتر درباره زینک صحبت می کنیم.
- غلطک فشار : برای تثبیت طرح روی کاغذ به کار گرفته می شود که بسته به ضخامت کاغذ این میزان فشار متغیر خواهد بود.
مراحل چاپ افست
مراحل چاپ افست شامل طراحی، لیتوگرافی و عملیات چاپ است که هر یک را برای شما شرح خواهیم داد :
طراحی
مهم ترین قسمت قبل از شروع به چاپ، طراحی آن است. باید توجه داشته باشید طرحی متناسب با اهدافتان طراحی کنید تا تأثیر مثبتی در کسب و کار شما داشته باشد. بایستی در طرح از رنگ استفاده شود تا جلوه بیشتری در چشم مشتری داشته باشد. شما می توانید طرحی جذاب را طراحی کنید یا از طراحان حرفه ای بخواهید این کار را برای شما انجام بدهند. از برنامه های گرافیکی محبوب که بسیار نیز در صنعت طراحی و گرافیک پر کاربرد هستند، می تون به موارد زیر اشاره کرد :
- ایلوستریتور (Illustrator)
- تیریدی مکس (3Ds Max)
- کرل (Corel)
لیتوگرافی
عملی که در آن تصویر دیجیتالی یا طرحی که در رایانه است، تبدیل به تصویری فیزیکی و قابل چاپ می کند، در لیتوگرافی به عنوان زینک یا پلیت شناخته می شود. ریشه کلمه لیتو گرافی یونانی بوده است که به معنی حکاکی بر روی سنگ است. در این مرحله از چاپ، طرح به قسمت لیتوگرافی می رود و دستگاهی به نام ایمیج ستر (Image Setter) از طرح قرار داده شده خروجی می گیرد. این خروجی گرفتن به نحوی از طرح یک فیلم آماده و تهیه می کند.
چاپ
همانطور که گفتیم دستگاه چاپ از اجزای مختلفی تشکیل شده که عمدتا وظیفه چاپ بر عهده غلطک های آن است. در ابتدا غلطک آب، ماده زینک را مرطوب می کند. پس از آن رنگ و مرکب به وسیله غلطک رنگ روی زینک مالیده می شود و در آخر زینک طرح را روی غلطک لاستیکی می اندازد که غلطک لاستیکی وظیفه انتقال طرح به کاغذ را دارد.
قیمت چاپ افست
همواره قیمت چاپ افست با وجود نواسانات بازار داخل کشور ثابت نیست. همچنین به موارد متعددی بستگی دارد که موجب تعیین قیمت این روش چاپ خواهند شد. از جمله این موارد میتوان به :
- تعداد چاپ
- طرح و تعداد رنگ
- ابعاد
- و…
اشاره نمود. برای اطلاع بیشتر از آخرین قیمت چاپ افست با مشاوران ما در مجموعه آریانا سلولز تماس بگیرید.
چاپ افست ارزان تر از روش های دیگر است ؟
همانطور که گفتیم چاپ افست برای تیراژ بالا وسفارش های انبوه، همانطور که رایج ترین روش به حساب می آید به عنوان بهترین و مقرون به صرفه ترین روش نیز یاد می شود. این روش در تعداد بالا بسیار سرعت مناسب و قابل قبولی دارد. کارتن چاپی در مقایسه با کارتن لمینتی قیمت پایین تری دارد.
سفارش خرید کارتن چاپی
مجموعه صنایع بسته بندی آریانا سلولز با داشتن سابقه طولانی در حوزه چاپ و تولید انواع محصولات بسته بندی با در دست داشتن کادری متخصص آماده ارائه خدمات به شما مشتریان عزیز خواهد بود. شما می توانید با کارشناسان ما در این حوزه در ارتباط باشید تا اطلاعات بیشتری درباره چاپ افست و کاربرد های آن دیافت کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.